Cikkek, beszédek emberi jogi ügyekről

  Fontosabbak     Kedvenceim     A többi     Mind időrendben     Hol jelent meg?     Téma szerint    
  - Emberi jogok általában  
  - Összehasonlítások  
  - Hatalom a porcelánboltban  
  - LGBT helyzetkép  
  - LGBT jogesetek  
  - LGBT mozgalom  
  - Nő-férfi helyzetkép  
  - Nőmozgalom  
  - Családon belüli erőszak  
  - Szexuálpolitika általában  
A láthatatlan férfialkotmány és a családon belüli erőszak  * A láthatatlan férfialkotmány lényege, hogy a nőnek mindig a rövidebbet kell húznia, s erre számtalan zagyva ürügye van. Ha nem működik az első, előveszik a másodikat, ha az sem működik, a harmadikat, és így tovább...(2004.)
A heteroszexuális pedofília és a törvény előtti egyenlőbbség  * Ajánlom ezt a cikket gyakorló pszichológusoknak, akik a rendőri lelkiismeret témakörében kívánnának mélyebb szakmai munkát folytatni.(2002.)
Szakértelem  * Vita egy igazságügyi pszichológus szakértővel egy igen súlyos, kisgyerekek elleni, fizikai és szexuális erőszaksorozat felderítéséről avagy eltussolásáról. A cikk nem alkot véleményt az igazságügyi pszichológus szakértőkről. Pusztán egy párbeszédet ír le.(2001.)
A szűzhártya és a vérvonal  * Egy súlyos gyermekbántalmazásos incesztus ügy és annak fel nem derítése. Csak erős idegzetűeknek. Ha az olvasó rosszul lesz, felelősséget nem vállalunk. Minden felelősség az elkövető apáé, vaamint a tényeket fel nem táró rendőrségé és igazságügyi pszichológus szakértőké.(2001.)
Ki a nagyot nem érdemli  * Mániákus feljelentők-e a bántalmazott nők? Nem. Csak éppen ha a súlyos erőszaktól semmi módon nem védi meg a nőt az igazságszolgáltatás, előbb-utóbb belátja, minden apró ügyben is feljelentést kell tennie. Ha nem teszi, neki róják fel, hogy miért nem tesz semmit. Ha feljelentést ír, akkor meg mániákus feljelentőnek bélyegzik. Ugye ismerős, a nyuszi esete a sapkával...(2000.)
A rendőrség a halott nők védelmében  * Cikkek a Zsaruból Juhász Géza olvasatában. A rendőri munkát illető kritikák kizárólag az ORFK által kiadott Zsaru magazin írásai nyomán fogalmazódtak meg.(2000.)
Nyomozati szak  * Egy családon belüli, óvodáskorú gyerekek súlyos bántalmazásával folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak ügyében folytatott rendőrségi nyomozás, ahol a rendőrség ismét az áldozatoktól várja el a vádak bizonyítását.(2000.)
Miért van szükség feleségbántalmazás elleni törvényre?  * Ezt az irományt az alkalom szülte. Zuschlag János képviselő (MSZP) 2000 nyarán írásbeli kérdést intézett Dávid Ibolya igazságügy-miniszterhez "Mit kíván tenni a kormány a szexuális visszaélések és a családon belüli erőszak áldozatai védelmében?" címmel. A miniszter válasza paragrafuscitálásba csomagolt hatalmas mellébeszélésből állott. Írásom Dávid Ibolya terjengős mellébeszélését bírálja, de előadok egy általános fejtegetést is a címbeli kérdésről.(2000.)
Köszönet Kun Bencének, amiért megírta a 2002. előtti cikkek jórészének összefoglalóját.

jg fotó   (C) copyright Juhász Géza
Minden jogomat fenntartom - Élj te is a fenntartás jogával :)
honlap: http://juhaszgeza.hu